Hoe verloopt een coachtraject?

Bij coaching maak jij de reis, de coach begeleidt jou daarbij. Dat betekent dat de coach je veel zal laten vertellen en daarop zal doorvragen. Je krijgt daardoor steeds beter inzicht. Je coach kan je vervolgens ook opdrachten geven, zoals testen of dingen uitproberen op je werk.

Een coachtraject start met een intakegesprek, waarin we kennismaken en bespreken wat je coachvraag is. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Mocht je na het gesprek beslissen om toch niet te starten met een coachtraject, dan is dat prima. 

Het coachtraject bestaat uit 1 of meerdere gesprekken, afhankelijk van je vraag. In de gesprekken verkennen we de context van je vraag, wie jij bent (wat wil je, wat kan je), waar je naartoe wilt en hoe je daar komt. Tijdens het intakegesprek kan ik al aangeven hoeveel gesprekken er waarschijnlijk nodig zijn. Tussen de gesprekken door krijg je opdrachten mee. Dat kan het maken van een test zijn, maar ook dat je aan de slag gaat met vaardigheden waar we het over gehad hebben. In het volgende gesprek bespreken we dan hoe het je is vergaan.  

Trajecten

Je kan kiezen uit drie trajecten, afhankelijk van je coachvraag en hoe intensief je aan de slag wil. Power-up is het traject voor concrete, afgebakende vragen. Standaard is heel geschikt voor nog niet heel heldere coachvragen. Je krijgt veel inzicht. Plus is het traject voor complexe vragen en situaties. Het aantal gesprekken verschilt per traject. Bij ieder traject ontvang je aan het einde van je traject een rapportage. 

Als je al een coachtraject bij mij gevolgd hebt, en je wilt bespreken waar je nog tegenaan loopt, dan kan je ook kiezen voor een strippenkaart. 

Power-up

Je hebt een concrete uitdaging in je werk: je wil bijvoorbeeld doorgroeien, je zekerder voelen in bepaalde taken of de samenwerking met je leidinggevende verbeteren. Je weet best hoe je dat voor elkaar kan krijgen, maar in de praktijk komt er nog niet veel van terecht. Er is altijd zoveel te doen dat je er maar niet aan toe lijkt te komen om concrete stappen te ondernemen. Ondertussen verspil je wel kostbare tijd, en daar baal je van.

Met dit traject krijg je:

 • Een intakegesprek om je coachvraag concreet te maken (half uur)
 • Vier coachgesprekken van anderhalf uur
 • Persoonlijkheidstest, inclusief uitgebreid rapport
 • Een rapportage met een samenvatting van wat je ontdekt hebt in dit traject

Met dit traject krijg je (meer) inzicht in jezelf, wat je wil en waarom je dat nu nog niet lukt, en je maakt voor jezelf helder wat je doelen zijn en je aanpak daarvoor. Jij verspilt je tijd niet meer, jij gaat voortvarend op je doel af!

Prijs: 650,- euro (ex BTW)

Standaard

Je weet dat je jouw werk anders wil: je wil misschien doorgroeien, of toch maar eens de stap wagen naar een andere organisatie, of misschien droom je wel van iets compleet anders. Echt concreet kan je het nog niet maken. Daardoor schuif je het ook steeds voor je uit om aan de slag te gaan. Als je erover na gaat denken, kom je al snel in cirkeltjes terecht met allemaal zinnige argumenten om vooral te blijven doen wat je nu doet. Ondertussen knaagt het wel.

Met dit traject krijg je:

 • Een intakegesprek om je coachvraag concreet te maken (half uur)
 • Zes coachgesprekken van anderhalf uur
 • Plus een extra coachgesprek als voortgangsgesprek, vier tot zes weken na het zesde gesprek (anderhalf uur)
 • Persoonlijkheidstest, inclusief uitgebreid rapport
 • Een rapportage met een samenvatting van wat je ontdekt hebt in dit traject

Dit traject levert jou veel inzicht op in jezelf, wat je belangrijk vindt, waarom je dingen doet zoals je ze doet, wat je tegenwerkt, en hoe je daarmee om kan gaan. Je gedachten gaan niet meer in cirkeltjes: jij weet wat je wil en je onderneemt actie. Je hebt je doelen scherp en weet wat je onderweg aan uitdagingen kan tegenkomen en hoe je daarmee om kan gaan.

Prijs: 970,- euro (ex BTW)

Plus

Dit traject is heel geschikt als jouw situatie complex is, bijvoorbeeld omdat je niet alleen met een werkvraagstuk worstelt, maar ook privé niet alles soepel loopt. Je wil op zoek naar ander werk, maar hebt geen rust in je hoofd om erover na te denken, laat staan er iets voor te doen. Je weet dat je dingen anders wil, maar je lijkt maar geen grip te krijgen op je leven.

Met dit traject krijg je:

 • Een intakegesprek om je coachvraag concreet te maken (uur)
 • Acht coachgesprekken van anderhalf uur
 • Plus een extra coachgesprek als voortgangsgesprek, vier tot zes weken na het achtste gesprek (anderhalf uur)
 • Persoonlijkheidstest, inclusief uitgebreid rapport
 • 1 of 2 andere testen (afhankelijk van jouw vraagstuk), inclusief uitgebreid rapport
 • Een rapportage met een samenvatting van wat je ontdekt hebt in dit traject

Dit traject levert jou heel veel inzichten op. Je krijgt grip op de warboel van gedachten en emoties, zodat je rust en ruimte ervaart om met jezelf aan de slag te gaan. Je maakt voor jezelf heel helder wat je wil en hoe je daaraan kan werken, en ook hoe je met allerlei mogelijke problemen en uitdagingen om kan gaan. Je gaat hiermee in het traject concreet aan de slag, zodat je tijdens de gesprekken kan evalueren hoe het gaat.

Prijs: 1290,- euro (ex BTW)

Strippenkaart

Je wil graag na je coachtraject af en toe bespreken hoe het gaat en waar je in de praktijk tegenaan loopt. Want het dagelijkse leven zit zo vol met dingen die je vindt die je moet doen, dat het lastig is om vast te houden aan dat waar je aan wil werken. Je krijgt weer helder waarom je iets wilde en hoe je om kan gaan met onverwachte omstandigheden. Ik laat je niet wegkomen met slappe smoesjes, dus aan het einde van het gesprek heb je weer helemaal scherp wat je wil en wat je gaat doen. Ideaal als je maandelijks of ieder kwartaal een moment wil nemen voor reflectie en het concreet maken van je plannen.

Een strippenkaart geeft je recht op zes coachgesprekken van een uur. Jij bepaalt wanneer je ze wil gebruiken.

Prijs: 500,- euro (ex BTW)

Let op! Alleen voor wie al een coachtraject bij mij heeft doorlopen.