Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching, ook wel loopbaanbegeleiding genoemd, is voor iedereen die een vraag heeft over zijn of haar werk. Dat zijn heel verschillende vragen. Het kan zijn dat je graag iets anders wil, maar niet goed weet wat, maar ook dat je prima op je plek zit en graag meer uit je talenten wil halen. Ook is loopbaancoaching nuttig als je je baan verliest en op zoek moet naar iets anders, of als je na een periode van bijvoorbeeld ziekte je werk weer wil oppakken. 

Mensen die door mij gecoacht worden, zitten met vragen zoals: hoe krijg ik meer energie van mijn werk, komen mijn talenten en kwaliteiten wel voldoende tot hun recht? Hoe zorg ik dat ik kan doorgroeien? Ik ben toe aan wat anders, maar wat is een juiste stap? Met coaching ontdek je wat je drijft, wat jouw waarden en je wensen zijn, en wat voor werk goed bij jou past. Je krijgt beter inzicht in je eigen kwaliteiten en ambities, en in wat jou energie geeft en wat juist niet. 

Hoe verloopt een coachtraject?

Bij coaching maak jij de reis, de coach begeleidt jou daarbij. Dat betekent dat de coach je veel zal laten vertellen en daarop zal doorvragen. Je krijgt daardoor steeds beter inzicht. Je coach kan je vervolgens ook opdrachten geven, zoals testen of dingen uitproberen op je werk.

Een coachtraject start met een intakegesprek, waarin we kennismaken en bespreken wat je coachvraag is. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Mocht je na het gesprek beslissen om toch niet te starten met een coachtraject, dan is dat prima. 

Het coachtraject bestaat uit 1 of meerdere gesprekken, afhankelijk van je vraag. In de gesprekken verkennen we de context van je vraag, wie jij bent (wat wil je, wat kan je), waar je naartoe wilt en hoe je daar komt. Tijdens het intakegesprek kan ik al aangeven hoeveel gesprekken er waarschijnlijk nodig zijn. Tussen de gesprekken door krijg je opdrachten mee. Dat kan het maken van een test zijn, maar ook dat je aan de slag gaat met vaardigheden waar we het over gehad hebben. In het volgende gesprek bespreken we dan hoe het je is vergaan. 

De gesprekken vinden bij mij thuis, op jouw werk of op een andere locatie plaats. Indien mogelijk gaan we tijdens het gesprek een rondje wandelen.