Boek

Mijn droom? Ik wilde een boek schrijven en uitgeven. Ik ben dol op fantasy en sprookjes. Al vanaf jonge leeftijd verzin ik verhaaltjes en inmiddels heb ik al ontzettend veel geschreven. Korte verhalen, lange verhalen, een toneelstuk. Maar een boek schrijven, dat leek mij echt geweldig. Maar ook enorm veel werk. Kon ik dat wel? En had ik eigenlijk wel een verhaal dat interessant genoeg was om een heel boek mee te vullen?

 

Na aanmoediging van een paar mensen om mij heen, en met een idee voor een verhaal dat al een poosje in mijn hoofd rondspookte, ben ik uiteindelijk toch gestart. Het was heerlijk! Maar ook heel confronterend. Want hoe verder ik kwam, hoe meer vragen ik kreeg. Is het wel spannend genoeg? Is dit personage wel interessant genoeg? Is het niet veel te langdradig? Mijn behoefte om dingen zo perfect mogelijk te doen begon mij steeds meer in de weg te zitten. Het besef dat ik mijzelf in de weg zat, zorgde ervoor dat ik mijn boek kon afronden en publiceren. Want wat ik nog liever wil dan alles perfect doen, is resultaat boeken.

 

Het boek gaat over broeder Nicolaas, die de wereld wil ontdekken en een held wil zijn. Hij ontdekt een duistere kracht in de wereld waar hij tegen in verzet gaat. Maar dat kan hij niet in zijn eentje. Tijdens zijn reis om de benodigde hulpmiddelen te krijgen, krijgt hij de hulp van een heks, maar ontmoet hij ook onverwachte problemen. En hij ontdekt steeds meer dat hij eigenlijk niets weet over wie hij eigenlijk is. Kijk voor meer informatie op www.bravenewbooks.nl/aafkepleket.